Kuriton sukupolvi (1957) DVD

Kuriton sukupolvi (1957) DVD

Ohjaus Matti Kassila

Pääosissa Tauno Palo, Irma Seikkula ja Maikki Länsiö

Ei txt

PAINOS LOPPU

Lisätietoja


15,00 € sis.vero

6415018613670


Ilmoita kun saatavilla

1-2 viikkoa

Mika Waltarin 1930-luvun komedianäytelmä Kuriton sukupolvi sai Matti Kassilan osaavissa käsissä päivityksen rock'n'roll-aikakaudelle 1950-luvun loppuun. Kuuluisin jakso on "Rock-fantasiaksi" kutsuttu yltiöriehakas kappale, jonka aikana helsinkiläisnuorten kaveripiiri viskaa kannat kattoon niin ettei mitään rajaa. Koikkelehtimassa ovat Matti Ranin, Jussi Jurkka, Maikki Länsiö ja Leo Jokela. Pätkää on käytetty ohittamattomana näytteenä lähes kaikissa nuorisomusan maihinnousua Suomeen käsittelevissä dokumenteissa - leveästi ja vähän ironisestikin hymyillen.

Lisädokumentissaan Ajan hermolla ohjaaja Kassila kertoo ajankohtaisten ilmiöiden sulattamisesta "Kurittomaan" ja muihin elokuviinsa. Mukana on vielä kaksi jännää Fennadan humoristis-valistuksellista lyhytelokuvaa, joissa pannaan aisoihin liikasyömistä ja -juomista. Paksu juttu ja Alkoholi ihmisruumiissa ovat värifilmejä, jälkimmäinen jopa täyden vartin mittainen animaatio.

Rooleissa: Tauno Palo, Irma Seikkula, Maikki Länsiö, Kaija Siikala, Jussi Jurkka, Maija Karhi, Matti Ranin, Leo Jokela, Toivo Mäkelä, Pekka Tiilikainen. Ohjaus: Matti Kassila