×
Click for more products. Sulje
No produts were found.

Toivon tuolla puolen (2017) DVD

Ohjaus Aki Kaurismäki

Pääosissa Ville VirtanenKati OutinenSherwan Haji

Tekstitys suomi, ruotsi, suomi HOH, tanska, norja

Lue lisääShow less
12,00 € (sis. alv)
Toimitus 1-2 vko
1-2 vko
Viite:
6416548600314
Julkaisia:
Tunniste:
Suosikit0
Lisää listaan
Samanlaisia
Kuvaus

Aki Kaurismäen käsikirjoittama ja ohjaama elokuva Toivon tuolla puolen kertoo suomalaisesta kauppamatkustajasta (Sakari Kuosmanen) ja syyrialaisesta pakolaisesta (Sherwan Haji), joiden polut risteävät.

Elokuva jakautuu kahteen tarinaan, jotka sattuman ajamana risteytyvät neljänkymmenen minuutin kohdalla. Ensimmäinen kertoo Khaledista, nuoresta syyrialaisesta pakolaismiehestä, joka on menettänyt miltei koko perheensä ja lähes vahingossa ajautuu hiililaivan salamatkustajana Helsinkiin, jossa hakee turvapaikkaa ilman suuria toiveita vastaisesta elämästään.

Wikström, toinen päähenkilöistä, on viisissäkymmenissä oleva kauppamatkustaja (edustaa lähinnä miesten paitoja ja solmioita), joka jättää elokuvan alussa alkoholisoituneen vaimonsa ja ammattinsa, muuttuu hetkeksi pokerihaiksi ja siten saamillaan vähäisillä rahoilla hankkii kannattamattoman ravintolan helsinkiläisen laitakadun sisäpihan perältä.

Kun viranomaiset päättävät palauttaa Khaledin Aleppon raunioihin hän monien muiden tavoin päättää jäädä maahan laittomasti ja katoaa Helsingin kaduille, joilla kohtaa paitsi monenlaista rasismia myös puhdasta ystävällisyyttä. Lopulta Wikström löytää miekkosen nukkumasta ravintolansa sisäpihalta ja näkee kenties murjotussa miehessä jotain itsestään, koska palkkaa tämän kapakkaansa siivoojaksi ja tiskariksi.

Hetken elämä näyttää valoisan puolensa, mutta pian kohtalo puuttuu peliin ja elokuva saa avoimen lopun, joka johtaa joko kunnialliseen elämään tahi hautausmaalle. Nurkkaan ajetulle ihmiselle molemmilla on puolensa.

Lue lisääShow less
Tuotetiedot
6416548600314
Arvostelut

Jätä arvostelu

  • Elokuvan tähdet:
Kuvaile lyhyesti
Lähetä kuva
Vedä kuva tai paina ja valitse

Settings

Valikko

Luo asiakastili ja tallenna omat suosikit

Kirjaudu sisään

Luo asiakastili luodaksesi omia elokuvalistoja.

Kirjaudu sisään

Ole hyvä ja kirjaudu

Kirjaudu sivulle