Click for more products. Sulje
No produts were found.

A Christmas Tale (2008) DVD

Un conte de Noël / Eräs joulutarina

Ohjaus Arnaud Desplechin

Pääosissa Catherine Deneuve, Jean-Paul Roussillon, Mathieu Amalric

Tekstitys englanti

PAINOS LOPPU

Lue lisääShow less
15,00 € (sis. alv)
Painos loppu
Viite:
5055159200042
Julkaisia:
Suosikit0
Lisää listaan
Lisää vertailuun0
Samanlaisia
Kuvaus

Arnaud Desplechin on uuden ranskalaisen elokuvan kultapoika. Eräs joulutarina on neljäs peräkkäinen Cannesin kilpailussa maailman ensi-iltansa saanut Desplechin-ohjaus. Se oli toukokuussa koko festivaalien ajan ranskalaisten kriitikkolistojen ykkönen. Pariisin ja Ranskan ensi-illassa sen edelle katsojatilastoissa kiri vain muuan Indiana Jones.

Desplechinin Eräs joulutarina kutkuttaa, hyvässä tai pahassa kaikkien niiden selkäpiitä, jotka ovat tavanneet omat sukulaisensa. Tarinassa suurperhe kokoontuu jouluksi yhteen. Sydämelliset hetket omaa lihaa ja verta olevien kanssa saavat sopivaa väriä perheen yltiöemotionaalisen elämänmyllyn tragikoomisista käänteistä, umpikujista ja kulturelleista traumoista. Myrkyllisten katseiden ristitulituksesta ja hapokkaasta dialogista pääsevät osallisiksi kaikki, myös exät ja nykyiset.

Eturivin näyttelijät juhlivat Desplechinin sensitiivisessä ohjauksessa. Eric Gautier käyttää laajakankaan koko kuvaalaa sähäkästi. Perheen musta lammas Mathieu Amalric (Perhonen lasikuvussa, Richard O:n tarina, Quantum of Solace) varastaa useimmat hervottomat hetket. Keisarillinen Catherine Deneuve hallitsee perinnöllisestä verisyövästä kärsivää hoviaan ylevän hilpeästi. Kuka voisi edes kuvitella jättävänsä väliin kohtauksen, jossa Deneuve ja Amalricin uusinta vamppia esittävä Emmanuelle Devos (Viikset) vertailevat takamuksiaan ostosreissulla. Tai tilanteen, jossa Deneuve pääsee ihmettelemään kenen vieressä hänen tytärtään esittävä Chiara Mastroianni on nukkunut edellisen yön ja Chiara on tietysti Deneuven oma tytär myös tosielämässä. Näyttelijäsuvusta tuleva nuori Emile Berling tekee polttavan roolin seuraavan sukupolven uhrina, joka ehkä pääsee pyristelemään irti elämän rakosista esiin tunkevasta hulluudesta.

Lue lisääShow less
Tuotetiedot
5055159200042

Lisätiedot

Vuosi
2008
Arvostelut

Jätä arvostelu

  • Elokuvan tähdet:
Kuvaile lyhyesti
Lähetä kuva
Vedä kuva tai paina ja valitse

Settings

Valikko

Luo asiakastili ja tallenna omat suosikit

Kirjaudu sisään

Luo asiakastili luodaksesi omia elokuvalistoja.

Kirjaudu sisään

Ole hyvä ja kirjaudu

Kirjaudu sivulle