Click for more products. Sulje
No produts were found.

Alfred Hitchcock - Movie Collection (1928 - 1956) (13 DVD)

BLACKMAIL • CHAMPAGNE • THE FARMERS WIFE • • THE MANXMAN • MURDER! • RICH AND STRANGE • • THE RING • THE SKIN GAME • • FOREIGN CORRESPONDENT • JAMAICA INN • • THE MAN WHO KNEW TOO MUCH • • YOUNG AND INNOCENT • 78/52 

Ohjaus Alfred Hitchcock

Pääosissa Betty Balfour, Ian Hunter, Doris Day, Jameson Thomas, Carl Brisson, Anny Ondra, Edmund Gwenn, Herbert Marshall, Maureen O' Hara

Tekstitys suomi, ruotsi

Lue lisääShow less
24,00 € (sis. alv)
Toimitus 1-2 vko
Saapuva tuote
Viite:
5709165997228
Julkaisia:
Suosikit0
Lisää listaan
Lisää vertailuun0
Samanlaisia
Kuvaus

HITCHCOCK MOVIE COLLECTION

Alfred Hitchcock oli jännityselokuvien mestari, joka keräsi urallaan 5 Oscar-ehdokkuutta.

Kokoelma sisältää seuraavat elokuvat:

* Puhtauden lunnaat (Blackmail, 1929)

* Champagne (1928)

* Farmarin naimakauppa (The Farmer’s Wife, 1928)

* Man-saaren tuomari (The Manxman, 1929)

* Epäiltynä murhasta (Murder!, 1930)

* Rikkauden huuma (Rich and Strange, 1931)

* Kehä (The Ring, 1927)

* Kieroa peliä (The Skin Game, 1931)

* Ulkomaan kirjeenvaihtaja (Foreign Correspondent, 1940)

* Jamaica Inn rantarosvot (Jamaica Inn, 1939)

* Mies joka tiesi liikaa (The Man Who Knew Too Much, 1956)

* Nuori ja viaton (Young and Innocent, 1937)

* 78/52 – Psykon salaisuudet (78/52, 2017)

Puhtauden lunnaat:

Puhtauden lunnaat on ajatuksia herättävä elokuva. Hitchcock ei asetu kuitenkaan tuomarin rooliin, sillä hän ei sen enempää tuomitse kuin puolustelekaan Alicen tekoa, vaan jättää sen arvioimisen katsojan tehtäväksi. Kokonaisuutena Puhtauden lunnaat on vahva näyttö Hitchcockin elokuva elokuvalta parantuneista ohjaajantaidoista.

Puhtauden lunnaat on kertomus petoksesta, murhasta, syyllisyydestä ja kiristyksestä. Sen päähenkilö on nuori ja kaunis Alice White (Anny Ondra). Hän riitautuu etsiväpoikaystävänsä Frankin (John Longden) kanssa ja lähtee erään artistin (Cyril Ritchard) matkaan. Lyhyt tuokio miehen asunnolla päättyy kuitenkin raiskausyritykseen, jonka seurauksena Alice tappaa ahdistelijansa. Tästä alkaa naisen kiirastuli: tunnustaako rikos vai ei? Kesken kaiken Alicen luo tulee vieras mies, Tracy (Donald Calthrop), joka tietää mitä on tapahtunut ja uhkaa kertoa kaiken poliisille – ellei Alice toimi hänen tahtonsa mukaan…

Champagne:

Miljonäärin kapinallinen tytär Betty (Betty Balfour) päättää naida pennittömän Jeanin (Jean Bradin) – vastoin isänsä (Gordon Harker) tahtoa – ja karkaa Ranskaan, missä hän elää ylellistä elämää isänsä liiketoiminnan tuotoilla. Isä teeskentelee, että hänen liiketoimintansa on romahtamassa, mikä pakottaa Bettyn lopulta elättämään itse itsensä hankkimalla työpaikan yökerhosta.

Farmarin naimakauppa:

Viisi vuotta leskenä ollut keski-ikäinen maanomistaja Sweetland (Jameson Thomas) päättää, että hänen on tullut aika valita vaimo naapuruston sitoutumattomien naisten joukosta. Koska hän pitää itseään hyvänä saaliina, hän ryhtyy kosiskelemaan naisia, joiden hän katsoo ansaitsevan ”hänen korkea-arvoisuutensa”. Taloudenhoitajattarensa, uskollisen Aramintan (Lillian Hall-Davis) avulla hän laatii luettelon sopivista naisista ja lähtee sitten matkalle tekemään valintansa.

Man-saaren tuomari:

Hitchcockin viimeisessä mykkäelokuvassa köyhä kalastaja joutuu kolmiodraamaan kapakanomistajan tyttären ja juonittelevan parhaan ystävänsä kanssa.

Erilaisista taustoistaan huolimatta kalastaja Pete Quilliam (Carl Brisson) ja asianajaja Philip Christian (Malcolm Keen) ovat olleet elinikäisiä ystäviä Mansaarella. Pete haluaa naida Katen (Anny Ondra), paikallisen majatalon isännän tyttären, mutta tämän isän Caesarin (Randle Ayrton) mielestä hän ei ole tarpeeksi hyvä tälle. Pete lähtee saarelta etsimään onneaan ulkomailta ja antaa Katen Philipin hoitoon – mutta nämä alkavatkin tuntea vetoa toisiinsa…

Epäiltynä murhasta:

Epäiltynä murhasta on Alfred Hitchcockin kolmas äänielokuva. Tämä on samalla myös ensimmäinen elokuva, jossa katsoja voi kuulla hahmon ajatukset. Kyseessä on lisäksi siitä harvinainen Hitchcock-leffa, että tässä etsitään oikeaa murhaajaa – sillä aikaa, kun syytön odottaa tuomiotaan.

Vaikka elokuva poikkeaa joiltakin osin Hitchcockin valtavirrasta, niin siinä on joitakin Hitchcockille tyypillisiä piirteitäkin. Loppuratkaisu tulee vasta viimeisillä minuuteilla. Kameratyöskentely on erittäin onnistunutta ja näyttelijät tekevät hyvää työtä.

Tunnettu näyttelijätär löydetään murhattuna ja siitä pidätettään hänen työtoverinsa Diana Baring (Norah Baring). Hänet asetettaan syytteeseen murhasta. Jury äänestää Dianan syyllisyydestä, mutta näyttelijä ja kirjailija Sir John Menier (Herbert Marshall) ei usko Baringin syyllisyyteen. Hän epäilee, että jotain on jäänyt huomaamatta ja alkaa tutkia murhaa. Jos hän ei löydä oikeaa murhaajaa, niin Baring joutuu hirteen…

Rikkauden huuma:

Alfred Hitchcockin varhaistuotantoon kuuluva Rikkauden huuma ei ole tavanomaisinta Hitchcockia. Elokuva eroaa monessa suhteessa miehen useimmista muista elokuvista.

Pariskunta Fred (Henry Kendall) ja Emily (Joan Barry) Hill saa ison tukun rahaa ja päättää lähteä maailmanympärysmatkalle. Heidän matkansa ei kuitenkaan suju aivan rauhallisesti, vaan mukana on muitakin ihmisiä sekoittamassa heidän elämäänsä.

Kehä:

Kehä on Hitchcockin elokuvista ainoa, johon hän käsikirjoitti koko tarinan.

One-Round Jack Sander (Carl Brisson) on huvipuistossa otteleva nyrkkeilijä, jonka mielitietty (Lillian Hall-Davis) myy hänen otteluihinsa lippuja sekä kannustaa tarvittaessa kehän reunalla. Haastaja toisensa jälkeen lakoaa Jackin käsittelyssä kanveesiin, eikä yksityiselämässäkään ole valittamista. Kunnes kehään astuu Bob Corby (Ian Hunter), Australian raskaan sarjan mestari. Hän peittoaa Jackin ja alkaa kaiken kukkuraksi vielä liehitellä tämän tulevaa morsianta. Kolmiodraama on valmis, ja lopullinen nokkimisjärjestys on selvitettävä kehässä…

Kieroa peliä:

Vanha perinteinen perhe ja moderni perhe taistelevat maasta pienessä englantilaisessa kylässä ja melkein tuhoavat toisensa.

Rikas Hillcristin perhe taistelee keinottelijaa nimeltä Hornblower (Edmund Gwenn) vastaan, joka häätää köyhiä maanviljelijöitä rakentaakseen tehtaita näiden maille. Kun rouva Hillcrist (Helen Haye) saa tietää, että Chloe Hornblower (Phyllis Konstam) on entinen prostituoitu, käyttää hän tätä salaisuutta hyväkseen kiristäessään keinottelijaa ja yrittäessään pakottaa tämän lopettamaan bisneksensä.

Ulkomaan kirjeenvaihtaja:

Elokuva on Hitchcockin varhaistuotannon herkullisimpia töitä – mutta ennen kaikkea sen vuoksi, että se sisältää huikean paljon raakilemaisia ideoita nappiin menneitä 1950-luvun ohjauksia varten.

Nuori amerikkalainen toimittaja John Jones (Joel McC­rea) yrittää paljastaa vihollisagentteja Lontoossa toisen maailmansodan kynnyksellä.

Jamaica Inn rantarosvot:

Nuori orpotyttö Mary (Maureen O’Hara) lähetetään 1800-luvun alussa asumaan tätinsä Patiencen (Marie Ney) ja enonsa Jossin (Leslie Banks) luo heidän Jamaica Inn-majataloonsa. Melko pian Marylle kuitenkin selviää, että majatalo toimii merirosvojengin pesäpaikkana, ja hän alkaa pelätä henkensä puolesta.

Elokuva perustuu Daphne du Maurierin samannimiseen romaaniin vuodelta 1936, ja se on Hitchcockin viimeinen ohjaus Isossa-Britanniassa ennen hänen muuttoaan Yhdysvaltoihin.

Mies joka tiesi liikaa:

Englantilainen pariskunta, Jill (Edna Best) ja Bob (Leslie Banks) Lawrence, on lomalla teini-ikäisen tyttärensä Bettyn (Nova Pilbeam) kanssa. Eräissä juhlissa ammutaan salainen agentti Louis Bernard (Pierre Fresnay). Louis ehtii kuitenkin ennen kuolemaansa kertoa Jillille salaisuuden: terroristit aikovat tappaa erään ulkomaalaisen suurlähettilään Lontoossa. Tekoa suunnittelevat terroristit sieppaavat Bettyn ja vievät hänet Lontooseen, ja Jillin ja Bobin on yritettävä pelastaa sekä tyttärensä että suurlähettilään henki.

Nuori ja viaton:

Näyttelijätär löydetään kuolleena rannalta. Hänet on kuristettu sadetakin vyöllä, joka kuuluu samalle miehelle, joka löysi naisen rannalta. Mies vangitaan ja hän joutuu oikeuteen, mutta hän vakuuttaa olevansa syytön. Poliisipäällikön tytär auttaa häntä pakenemaan, ja mies tekee kaikkensa puhdistaakseen maineensa.

78/52 – Psykon salaisuudet:

Ennennäkemätön katselmus Alfred Hitchcockin Psyko-elokuvan ikonisesta suihkukohtauksesta ja murhasta, joka muutti elokuvien suuntaa perinpohjaisesti. 78/52 viittaa Alfred Hitchcockin Psyko-elokuvan suihkukohtauksen ottojen (78) ja leikkausten (52) määrään. Neljän viikon kuvausajasta käytettiin viikko suihkukohtauksen kuvaamiseen – yksi neljäosa koko elokuvan tuotantoaikataulusta.

Lue lisääShow less
Tuotetiedot
5709165997228

Lisätiedot

Vuosi
1928
1956
Arvostelut

Jätä arvostelu

  • Elokuvan tähdet:
Kuvaile lyhyesti
Lähetä kuva
Vedä kuva tai paina ja valitse

Settings

Valikko

Luo asiakastili ja tallenna omat suosikit

Kirjaudu sisään

Luo asiakastili luodaksesi omia elokuvalistoja.

Kirjaudu sisään

Ole hyvä ja kirjaudu

Kirjaudu sivulle