Click for more products. Sulje
No produts were found.

Of Gods and Men (2010) DVD

Des hommes et des dieux - Jumalista ja ihmisistä 

Ohjaus Xavier Beauvois

Pääosissa Lambert Wilson, Michael Lonsdale, Olivier Rabourdin

Tekstitys englanti

Lue lisääShow less
17,00 € (sis. alv)
Painos loppu
Viite:
5021866517308
Julkaisia:
Suosikit0
Lisää listaan
Lisää vertailuun0
Samanlaisia
Kuvaus

Cannesin elokuvajuhlien Grand Prix´n voittanut ja Ranskassa yli 3 miljoonaa katsojaa elokuvateattereihin koonnut Xavier Beauvois´n tarina munkeista Algerian vuoristossa perustuu tositapahtumiin. Tämä Ranskan Oscar –ehdokas ei ole muodikas elokuva. Jumalista ja ihmisistä ei käsittele internetiä, eikä siinä ole edes vauhdikkaita takaa-ajoja. Silti elokuva on puhutellut katsojia laidasta laitaan.

Johtuisiko tuo siitä, että tämä ravisteleva elokuva on paljon muutakin kuin tunnettuun traagiseen loppuun vääjäämättä ajautuva dokumentaatio 7 munkin vaiheista vuonna 1996.

Elämän kiertokulku, hyvän ja pahan alituinen kamppailu, musiikin kohottava voima, ja vapaan ihmisen pelottomuus uhkailun edessä ovat vain osa tämän tämän monisäkeisen elokuvan annista, jota on aika vaikeata tyhjentävästi määritellä.

Elokuvan luostari sijaitsee vajat 100 kilometriä Algerian pääkaupungista etelään, vehreällä vuoristoseudulla, paikallisen kylän kupeessa. Munkit tarjoavat kyläläisille lääkärinhoitoa ja apua virallisten papereiden kaltaisten asioiden hoidossa.

Munkit kieltäytyvät tarjoamasta lääkintäapua muslimisisseille. Yhtä jyrkästi munkit kieltäytyvät armeijan tyrkyttämästä suojeluksesta. Kysymys ei ole uskonnon nimestä, vaan valinnan vapaudesta. Vastaava munkki Christian (Lambert Wilson) siteeraa yhtä sujuvasti Raamattua ja Koraania, ja uskoo voivansa pysytellä konfliktin ulkopuolella.

Luostarin maatilan työt ja kirkolliset rutiinit luovat lähes yliluonnollisen tunnelman, johon sodan melu tunkee. Kohtaus jossa munkit esittävät gregoriaanisia kirkkolauluja helikopterin sätkättäessä taustalla nousee ällistyttävästi lentoon. Pariisista saapuneet viimeiset viinipullot ja kasetillinen Tsaikovskin Joutsenlampea luovat toisen ikimuistoisen kohtauksen, jolla tämä elokuva pääsee elokuvataiteen historiankirjoihin. Variety vertasi jaksoa Leonardo da Vincin Viimeiseen ehtoolliseen. Aika vahva vertaus.

Näyttelijöiden työ on intensiivistä. Lambert Wilsonin ohella loistaa erityisesti Michael Lonsdale, jonka esittämä lakoninen Luc toimii luostarin lääkärinä. Hänen keskustelunsa rakkauden luonteesta noussee monille elokuvan kohokohdaksi.

Lue lisääShow less
Tuotetiedot
5021866517308
Arvostelut

Jätä arvostelu

  • Elokuvan tähdet:
Kuvaile lyhyesti
Lähetä kuva
Vedä kuva tai paina ja valitse

Settings

Valikko

Luo asiakastili ja tallenna omat suosikit

Kirjaudu sisään

Luo asiakastili luodaksesi omia elokuvalistoja.

Kirjaudu sisään

Ole hyvä ja kirjaudu

Kirjaudu sivulle