×
Click for more products. Sulje
No produts were found.

The Treasure of the Sierra Madre (1948) DVD

1Sierra Madren aarre

Ohjaus John Huston

Pääosissa Humphrey Bogart, Walter Huston, Tim Holt

Tekstitys englanti

Lue lisääShow less
14,00 € (sis. alv)
Toimitus 1-2 vko
1-2 vko
Viite:
5051892226448
Julkaisia:
Suosikit0
Lisää listaan
Samanlaisia
Kuvaus

Vuorilla on kultaa, ihmisten sydämissä taas asuu kavaluus. Kaksi kovaonnista kulkuria (Humphrey Bogart,Tim Holt) ja pitkän linjan veteraanikaivaja (Walter Huston) löytävät kultaa. Sitten ahneus ja vainoharhaisuus astuvat näyttämölle.

Enimmäkseen Meksikon jylhissä maisemissa kuvattu Sierra Madren aarre maksoi elokuvastudiolle tuon ajan mittakaavassa jättimäisen summan rahaa: peräti kolme miljoonaa dollaria. Kustannuksista kinasteltiin rajusti: Jack Warner oli sitä mieltä, että Bogartia ei voi pullauttaa pois elokuvan loppuratkaisusta tuon hintaluokan ollessa kyseessä. Mutta ohjaaja John Huston piti päänsä ja lopulta pokkasi kultaiset pystit visiostaan  mestariohjaaja sai kaksi Oscar-palkintoa (paras ohjaus, paras käsikirjoitus).

Hustonin isä taas sai parhaan sivuosanäyttelijän Oscarin. Bogartin roolityö sitä vastoin ei palkintoja kerännyt, mutta tähtinäyttelijä sai sitäkin enemmän suitsutusta osakseen: Bogart muuttuu sympaattisesta juoposta sydämettömäksi konnaksi, jota vain ahneus voi enää liikuttaa. Puoli vuosisataa myöhemmin American Film Institute valitsi tämän klassikon kaikkien aikojen sadan parhaan amerikkalaisen elokuvan joukkoon todistaen samalla, että elokuva ei ole menettänyt muruakaan väkevästä elinvoimastaan. 
DVD Lisämateriaali: Traileri, Kommenttiraita, Dokumentti: Discovering Treasure

Lue lisääShow less
Tuotetiedot
5051892226448

Lisätiedot

Vuosi
1948
Arvostelut

Jätä arvostelu

  • Elokuvan tähdet:
Kuvaile lyhyesti
Lähetä kuva
Vedä kuva tai paina ja valitse

Settings

Valikko

Luo asiakastili ja tallenna omat suosikit

Kirjaudu sisään

Luo asiakastili luodaksesi omia elokuvalistoja.

Kirjaudu sisään

Ole hyvä ja kirjaudu

Kirjaudu sivulle