Click for more products. Sulje
No produts were found.

Lapualaismorsian (1967) / Käpy selän alla (1966) (2 DVD)

Ohjaus Mikko Niskanen

Pääosissa Kristiina Halkola,Kirsti Wallasvaara,Jukka Sipilä

Ei txt

HUOM Molemmat elokuvat omissa pahvisissa taskuissa.

Lue lisääShow less
5,00 € (sis. alv)
Painos loppu
Viite:
6416415490116
Julkaisia:
Suosikit1
Lisää listaan
Lisää vertailuun0
Samanlaisia
Ei tuotteita
Kuvaus

Yhteiskuntakritiikki, sodanvastaisuus ja nuorisoradikalismi ovat avainsanoja Mikko Niskasen elokuvassa, joka peilaa 60-luvun opiskelijoiden aatemaailmaa. Nuoria yhdistää Ylioppilasteatterin uusi Lapualaisooppera jonka harjoituksissa he tapaavat toisiaan ja väittelevät maailman parantamisesta. Kaiken yhteiskunnallisen kuohunnan keskellä jokaisen on kuitenkin itse löydettävä oma onnensa ja tiensä aikuisuuteen. 
Elokuvassa on mukana dokumenttijaksoja mm. vuoden 1967 vapun juhlinnasta Helsingissä, ydinaseiden vastaisesta mielenosoituksesta ja sotilaspassien polttajista. Lapualaismorsian voitti kaksi Jussi-palkintoa. Mikko Niskanen palkittiin parhaasta ohjauksesta, ja Kristiina Halkola parhaana naisnäyttelijänä.

Rooleissa: Kristiina Halkola, Kirsti Wallasvaara, Aulikki Oksanen, Pekka Laiho, Pekka Autiovuori, Jukka Sipilä, Heikki Kinnunen. Ohjaus: Mikko Niskanen.

 

Kaupunkilaisnuoret Riitta, Santtu, Leena ja Timppa lähtevät maalle lomanviettoon ja leiriytyvät telttoihin järven rannalle. Juro ja vetelehtivä Santtu kyllästyy pian ja haluaa takaisin kaupunkiin, mutta huumorintajuinen ja hyväntuulinen Timppa pelastaa monta tilannetta. Tapahtumat kulminoituvat öisellä tanssilavalla kun kätketty mustasukkaisuus ja todelliset tunteet nostavat päätään. "Nuoruus on kuulemma elämän parasta aikaa, miten helvetin vaikeaa se on sitten vanhana?" jää Timppa ihmettelemään. 
Käpy selän alla on edelleen yksi suomalaisen elokuvan suurimmista yleisömenestyksistä, joka muistetaan myös Kirsti Wallasvaaran, Kristiina Halkolan, Pekka Autiovuoren ja Eero Melasniemen hienoista roolisuorituksista. Elokuva voitti kuusi vuoden seitsemästä Jussi-patsaasta. Lisäksi ohjaaja Mikko Niskanen ja leikkaaja Juho Gartz palkittiin henkilökohtaisella valtion elokuvataiteilijapalkinnolla.

Rooleissa: Kristiina Halkola, Kirsti Wallasvaara, Pekka Autiovuori, Eero Melasniemi, Anneli Sauli, Kasperi Manninen, Jukka Sipilä

Lue lisääShow less
Tuotetiedot
6416415490116
Arvostelut

Jätä arvostelu

  • Elokuvan tähdet:
Kuvaile lyhyesti
Lähetä kuva
Vedä kuva tai paina ja valitse

Settings

Valikko

Luo asiakastili ja tallenna omat suosikit

Kirjaudu sisään

Luo asiakastili luodaksesi omia elokuvalistoja.

Kirjaudu sisään

Ole hyvä ja kirjaudu

Kirjaudu sivulle