Click for more products. Sulje
No produts were found.

Katsotuimmat Kotimaiset Elokuvat (10 DVD)

Tuntematon sotilas, Kulkurin valssi, Täällä Pohjantähden alla, Juurakon Hulda, Kaivopuiston kaunis Regina, Uuno Turhapuro armeijan leivissä, Kaunis Veera eli Ballaadi Saimaalta, Jääkärin morsian, Laulu tulipunaisesta kukasta, Maa on syntinen laulu

Ohjaaja: Edvin Laine, Valentin Vaala, Toivo Särkkä

Pääosissa: Tauno Palo, Regina Linnanheimo, Assi Nortia

Ei txt

PAINOS LOPPU

Lue lisääShow less
39,00 € (sis. alv)
Painos loppu
Viite:
6416415970779
Julkaisia:
Suosikit0
Lisää listaan
Lisää vertailuun0
Samanlaisia
Ei tuotteita
Kuvaus

Tähän upeaan Katsotuimmat kotimaiset elokuvat keräilykokoelmaan on kerätty kymmenen kaikkien aikojen katsotuinta kotimaista elokuvaa.

1. Tuntematon sotilas (2 800 000/ 1955) - Edvin Laine
Kuolematon tulkinta Väinö Linnan sotaromaanista "Tuntematon sotilas" on kappale uljainta suomalaista elokuvahistoriaa. Suomalaiset joukot hyökkäävät kesällä 1941 Neuvostoliittoon. Miehet tulevat tutuiksi kuoleman ja sodan armottoman arjen kanssa. Vähälukuisina ja huonosti varusteltuina he taistelevat ylivoimaista vihollista vastaan. Sankaritekojen ja -vainajien lista on loputon.

2. Kulkurin valssi (1 500 000/ 1941) - Toivo Särkkä

Vapaaherra Arnold (Tauno Palo) pakenee kaksintaistelun seurauksena Pietarista Suomeen. Viranomaisia välttääkseen hän taittaa taivalta kulkuriksi naamioituneena, alati naisten kuumien katseiden kohteena. Sitten hän kohtaa kauniin kreivitär Helenan ja lempi leimahtaa.

3. Täällä Pohjantähden alla (1 020 000/ 1968) - Edvin Laine

Väinö Linnan romaanitrilogiaan perustava elokuva kertoo Pentinkulman asukkaiden elämästä 1900-luvun alussa. Torpparien, talollisten ja pappilaväen kohtaloissa näyttäytyvät Suomen syntykivut. Kansalaissota jakaa heidät punaisiin ja valkoisiin.

4. Juurakon Hulda (990 000/ 1937) - Valentin Vaala


Juurakon Hulda on voimakastahtoinen kansannainen, joka lähtee Sääksmäen torpasta Helsinkiin etsimään työtä ja tulevaisuutta. Sanavalmis ja ahkera Hulda saa sisäkön paikan tuomarin luona. Työnsä lomassa hän lähtee opiskelemaan. Koulutuksen kautta hän raivaa tiensä tuomarin sydämeen.


5. Kaivopuiston kaunis Regina (760 000/ 1941) - Toivo Särkkä

Ruhtinatar Popoffia odotetaan Helsinkiin kesävieraaksi. Seurueessa tulee myös hänen komea serkkunsa, luutnantti von Lejoncrona (Tauno Palo). Kalastajan tytär Regina (Regina Linnanheimo) päättää lainata salaa yhtä ruhtinattaren puvuista ja osallistua tanssiaisiin…

6. Uuno Turhapuro armeijan leivissä (750 965/ 1984) - Ere Kokkonen

Uuno on kutsuttu suorittamaan varusmiespalveluksensa loppuun. Alokas Uuno aiheuttaa hämminkiä ja hankaluuksia esimiehilleen ja hänet siirretään hevosmieheksi. Kuin sattumalta esimiehille paljastuu Uunon ja puolustusministerin sukulaisuus ja pian Uunon ura lähtee nopeaan nousuun.

7. Kaunis Veera eli Ballaadi Saimaalta(750 000/ 1950) - Ville Salminen

Kun mustalaispariskunta yrittää myötäjäisten toivossa naittaa kaunista Veera-tytärtään (Assi Nortia) vastoin tämän tahtoa, tyttö karkaa tervahöyry "Prinsessa Armadan" keittiöön... Romantiikkaa, huumoria ja musiikkia tulviva elokuva säteilee kuin kaunis suomalainen kesäpäivä.

8. Jääkärin morsian (740 000/ 1938) - Risto Orko

Jääkärikorpraali Martti Kari ihastuu tanssijattareen Sabinaan, joka on matkalla suojelijansa paroni Lichtensteinin kanssa. Miesten välille syntyy kärhämä ja Martti laitetaan arestiin. Muiden jääkärien viettäessä iltalomaansa ravintola Kultaisessa Ankkurissa, jääkäri Kalpa auttaa ystäväänsä ja vie Sabinan Martin sellin ovelle…

9. Laulu tulipunaisesta kukasta (730 000/ 1938) - Teuvo Tulio

Olavi on luotu kulkemaan, eivätkä naiset häntä pysäytä. Moision suuren talon tytär Kyllikki suhtautuu kuitenkin ylpeästi Olavin lähentymisyrityksiin ja heittää haasteen. Olavi lupaa uhkarohkeasti laskea vaarallisen kosken. Uroteko onnistuu, ja Kyllikki lämpenee miehen tunteille…


10. Maa on syntinen laulu (1973/ 711000) - Rauni Mollberg

Mäkelän talossa Lapissa asuvat vanha Äijä, isä-Juhani, vaimonsa Alli ja heidän 18-vuotias tyttärensä Martta. Kulkuri -niminen renki on puukotettu lavatansseissa ja kylässä on hautajaiset. Martta hoitaa hautajaisten kahvituksen ja kohtaa lappalaisen poromiehen Oulan, johon hän ihastuu välittömästi.

Lue lisääShow less
Tuotetiedot
6416415970779
Arvostelut

Jätä arvostelu

  • Elokuvan tähdet:
Kuvaile lyhyesti
Lähetä kuva
Vedä kuva tai paina ja valitse

Settings

Valikko

Luo asiakastili ja tallenna omat suosikit

Kirjaudu sisään

Luo asiakastili luodaksesi omia elokuvalistoja.

Kirjaudu sisään

Ole hyvä ja kirjaudu

Kirjaudu sivulle