×
Click for more products. Close
No produts were found.
Click for more products. Close
No produts were found.
Tervetuloa!

Matteuksen evankeliumi (1964) DVD

Il vangelo secondo Matteo

Ohjaus Pier Paolo Pasolini

Pääosissa Enrique Irazoqui, Margherita Caruso ja Susanna Pasolini

Tekstitys suomi, ruotsi, tanska, norja

Ruotsikannet

Painos loppu

Read more
€9.00 (VAT incl.)
Painos loppu

Reference:
7350036721312
Brand:
Love0
Add to wishlist
Related products
No items
Description

Vuonna 1964 ensi-iltansa saanut Matteuksen evankeliumi oli italialaisohjaaja Pier Paolo Pasolinin ensimmäinen mestariteos. Ilmestyessään elokuva aiheutti vastalauseiden myrskyn, sillä oman aikansa taidepiirien kauhukakara, ateistiksi tunnustautunutta, marxistina tunnettua ja homoseksuaalia Pasolinia ei pidetty sopivana Jeesuksen elämäntarinan kuvaajana. 
Pasolinin näkemys evankeliumin kuvaamista tapatumista on voimakas ja välitön. Italialaisen neorealismin merkkiteosten tapaan Pasolini roolitti raamatunkertomuksen köyhän Etelä-Italian maatyöläisisten joukosta löytyneillä amatöörinäyttelijöillä. Jeesuksen rooliin Pasolini valitsi nuoren kirjallisuudenopiskelijan Enrique Irazoquin. Pasolinin oma äiti tekee unohtumattoman roolityön Jeesuksen äitinä Mariana. Elokuvan vuorosanat Pasolini poimi suoraan Matteuksen tekstistä Raamatusta. 
Elokuvahistorian realistisimmaksi evankeliumifilmatisoinniksi kutsuttu Matteuksen evankeliumi on noussut ensi-iltansa jälkeen kiistattoman elokuvaklassikon asemaan, ja on mukana myös Peter von Baghin Elämää suuremmat elokuvat -kirjassa.

Read more
Product Details
7350036721312
Reviews
No comments

Settings

Menu

Create a free account to save loved items.

Sign in

Create a free account to use wishlists.

Sign in