Click for more products. Sulje
No produts were found.

Ruutia Valkokankaalla - Kirja

Kirjassaan pitkän linjan elokuvakriitikko Pertti Avola tarkastelee Villiä länttä ja sen historiaa varhaisten mykkäelokuvien, 1940­-luvun lopulta 1970­-luvun alkuun kestäneen kultakauden westernien sekä aivan viime vuosien elokuvien näkökulmasta. Tuloksena on vauhdikas ja hämmästyttäviä kertomuksia tarjoileva historia paitsi Villistä lännestä myös sitä kuvanneista elokuvista.

200sivua

TUOTE LOPPU

Lue lisääShow less
36,00 € (sis. alv)
Painos loppu
Viite:
9789518875539
Suosikit0
Lisää listaan
Lisää vertailuun0
Samanlaisia
Ei tuotteita
Kuvaus

 

Rohkeat cowboyt, lainsuojattomat revolverisankarit ja oikeamieliset šeriffit – valkokankaan Villi länsi on suuri amerikkalainen kertomus, mutta onko se myös oikeaa historiaa?

Villin lännen aikakausi kesti vain muutamia vuosikymmeniä 1800-­luvun lopulla, mutta se jätti mittavat jäljet elokuvan historiaan ja synnytti myytin vailla vertaa: erämaan ja sivistyksen, yksilön vapauden ja yhteisön turvan, lain ja laittomuuden ristiriidan.

Ruutia valkokankaalla raottaa verhoa tarinoiden ja todellisuuden välillä. Missä määrin lännenelokuvat pohjautuivat todellisiin tapahtumiin? Mikä oli niiden suhde politiikkaan eri aikakausina? Miten muut ajan virtaukset näkyivät niissä?

Lue lisääShow less
Tuotetiedot
9789518875539
Arvostelut

Jätä arvostelu

  • Elokuvan tähdet:
Kuvaile lyhyesti
Lähetä kuva
Vedä kuva tai paina ja valitse

Settings

Valikko

Luo asiakastili ja tallenna omat suosikit

Kirjaudu sisään

Luo asiakastili luodaksesi omia elokuvalistoja.

Kirjaudu sisään

Ole hyvä ja kirjaudu

Kirjaudu sivulle